TAHNIAH ATAS KEJAYAAN INI. SEMOGA ALLAH MEMBERKATI SEGALA ILMU YANG DIPELAJARI

PORTAL PEMBELAJARAN IPG

Monday, 25 May 2015

SOALAN BOCOR LA PULAK

MAKLUMAN daripada Unit Peperiksaan dan Penilaian IPG Kampus Tuanku Bainun, berlaku kebocoran kertas EDU 3093 Guru dan Cabaran Semasa. Peperiksaan semual dijangka pada 20 Jun 2015. Harap maklum.

Saya selaku admin dan mewakili Pelajar BM 3 PPG Jun 2011 berasa kecewa dengan perkara yang berlaku. Kepada sesiapa yang terbaca 'post' ini sama ada pensyarah IPG, pensyarah Universiti, pelajar PPG dan semua rakyat Malaysia, saya melahirkan kekesalan atas perkara yang berlaku. "KAMI" pelajar BM3 PPG JUN 2011 yang bertungkus lumus mengulang kaji pelajaran untuk menghadapi peperiksaan terkilan kerana ada guru yang sanggup berbuat begitu semata-mata hendak lulus. Bagi saya secara peribadi jika guru mendapat soalan bocor, maka dia tidak perlu susah payah mengulang kaji pelajaran dan hanya mencari jawapan kepada soalan tersebut sahaja. MAKA, dia tidak layak diberi pengiktirafan kerana dia tidak belajar, cuma LULUS periksa sahaja. Dia juga tidak LAYAK di gelar GURU kerana telah melanggar etika profesion keguruannya. 
Saya mencadangkan TINDAKAN perlu diambil kerana perkara ini telah menganiaya rakan-rakan PPG yang lain. Mereka belajar dan ingin LULUS, tetapi anda GOYANG KAKI dan hendak lulus. ANDA perlu meminta maaf kepada semua pelajar PPG amnya dan Pelajar BM 3 IPGKTB Khususnya. 

Situasi yang sama pernah berlaku kepada murid-murid Tahun 6 tahun lepas. Apakah perasaan guru?
Apakah perasaan murid ?
ketika itu.. Tepuk dada, TANYAlah IMAN

ANDA BUKAN SEORANG YANG BIJAK DAN PROFESIONAL KERANA:-
1. TIDAK MAHU BELAJAR DAN MENGHARAPKAN SOALAN BOCOR
2.  DAH DAPAT SOALAN BOCOR..TAK TAHU NK SIMPAN


Mohon maaf dengan coretan ini.

No comments:

Post a Comment

Kami menerima komen membina daripada anda.